Βadminton (μπάντμιντον/αντιπτέριση)

shaded-dividing-line

Η αντιπτέριση, γνωστή με το διεθνή όρο μπάντμιντον (badminton), είναι άθλημα, μια παραλλαγή του τέννις. Το μπαλάκι έχει φτερά και η τροχιά του είναι ασυνεπής. Ο παίκτης πρέπει να το χτυπήσει με πολύ μεγάλη δύναμη για να φύγει γρήγορα αλλά και πάλι το μπαλάκι μπορεί να μην υπακούσει.badminton logo

Είναι ένα ιδιαίτερα ελκυστικό άθλημα. ‘Ανδρες και γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας ή φυσικής κατάστασης μπορούν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα, τουλάχιστον σε επίπεδο αναψυχής. Όμως, σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο απαιτείται η ανάπτυξη πολλών ικανοτήτων, όπως τεχνική, αντοχή, δύναμη, ταχύτητα και ευλυγισία, ώστε ο αθλητής να είναι ανταγωνιστικός. Στην Ελλάδα ήρθε το 1988.

Το Badminton είναι ένα άθλημα με ιστορία χιλιάδων ετών. Αναφορές γίνονται ότι έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα την Αίγυπτο και σε χώρες της Άπω Ανατολής.

Πήρε το όνομά του από το όνομα του Πύργου (Badminton) του Δούκα Beaufort όπου άρχισε να παίζεται το 1870 στην πόλη Gloucestershire της Αγγλίας.

Το Mπάντμιντον πρωτοπαρουσιάζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972 ως άθλημα επίδειξης. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή το 1985 με απόφασή της εντάσσει το άθλημα στο επίσημο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Με τα τέσσερα από τα πέντε αγωνίσματα (απλό ανδρών, απλό γυναικών, διπλό ανδρών και διπλό γυναικών) κάνει την επίσημη εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992. Και το 1996 στους Ολυμπ.Αγώνες της Ατλάντα προστέθηκε και το πέμπτο αγώνισμα, το διπλό μικτό.

Για εγγραφές και ώρες προπονήσεων διαβάστε ΕΔΩ